Nis

İslam bilim tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin "Bilimdeki birçok gelişmenin 9.-16.   asırlar arasında Müslüman ve Türk bilim adamları tarafından gerçekleştirilmiş,Batılılar da onlardan öğrenmişlerdir "anlayışını belgeleriyle ispat etmiştir. Fuat Sezgin Gülhane Parkında 800 eserden oluşan İslam Bilim ve Teknoloji tarihi müzesini kurmuştur. Bilim Fen ve Teknoloji kulübü olarak Fuat SezgiN'i saygıyla anıyoruz.

Nis

Çankaya  İlçe Sağlık Müdürlüğü Çankaya Ana Sağlığı ve Aile planlaması biriminde görevli diyetisyen Ela SAHİLLİOĞLU tarafından okulumuz  öğrencilerine Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite konulu eğitim vermiştir.

Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi Ailesi olarak kendilerine teşekkür ederiz.

Mrt

21-26 Mart orman haftası etkinliği pano çalışması.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

15-31 Mart Kütüphaneler  Haftası Çalışması

Kitap Sergisi

Kitap Okuma Etkinlikleri

Pano Hazırlığı

Kitap Ayracı yapma çalışması

Mrt

27 Mart Dünya Tiyatrolar günü kutlu olsun.

27 Mart Dünya Tiyatrolar günü  dolayısıyla idareci, öğretmen ve öğrencilerimiz Ankara Büyükşehir Belediyesi sahnesinde gösterimde olan "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" adlı tiyatro gösterimine gitmiştir.

Mrt

Pi Günü anısına okulumuzda Matematik sergisi yapılmış ,Pi içeren kelime yarışması ve Pi konulu tişört yarışması yapılmıştır.

Kelime yarışmasında 9-G sınıfından Ege ELİBOL, tişört yarışmasında 11-C sınıfından  Göksu SARI birinci olmuştur.

Emeği geçen Matematik öğretmenlerimiz Fatma Dilek AYDIN,Elem SÜRMELİ,Ayşe DÜZENOĞLU, ve Serap ÖZTÜRK'e teşekkür ederiz.

Mrt

Lokman hekim mesleki teknik ve Anadolu lisesi çeyrek final oynadığımız okul ilk devre 2-2 ikinci devre 6-2 üstünlüğümüzle bitti ve yarı finale çıkıldı

Mrt

18.Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 109.Yıldönümü 18 Mart günü, saat 11.00'da okulumuzun bahçesinde gerçekleştirilen törenle kutlandı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm tüm kahramanlarımızı  saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.Ruhları şad,mekanları cennet olsun.

Şan, Şeref, Tarih “Bizim Çanakkale” diyoruz ve Çanakkale Muharebeleri’nin 109. yılında aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yıl dönümü okulumuzda kutlandı.

''İstiklal Marşı 103 yıl önce yazılsa da idealleri ,hedefleri bakımından aslında  milletimizin tarihi kadar köklü ; ufku, kapsayıcılığı, kurucu metin vasfıyla geleceğimizi şekillendirecek kadar yenidir.''

''Milli şarimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere ,İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.

İstikal Marşı'nın ruhu ebediyen yaşasın Allah bu millete bir daha  İstiklal Marşı yazdırmasın ! Mehmet Akif Ersoy ruhu şad olsun.

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz A.Betül AKINCI ile Suna CEYLAN ve 9-C sınıfını hazırladığı törenimiz için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz öğretmenleri Gülay Karadaş ve Şengül SHGALİH'in düzenlediği Kızılay İlkyardım Eğitimi,Kızılay Eğitmeni tarafından 9. sınıf öğrencilerimize verilmiştir.

Mrt

55. Tubitak Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Ankara Bölge Yarışması Ödül Töreni 07.03.2024 tarihinde Okulumuz Kocatepe Mimar Kemal Andolu Lisesininde aralarında  bulunduğu proje yarışması ödül törenine katılım sağladık.

Mrt

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ,kadın öğretmenlerimize okul müdürümüz tarafından çeşitli hediyeler verilerek günün anlam önemine uygun şekilde anıldı.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla ,okulumuzda Deprem Anı ve Deprem Tatbikatı  tahliye provası yapılmıştır.

Tahliye planının yapılmasında emeği geçen Tarih öğretmenlerimiz Mehmet Bekir GÜVEN ve Zümrüt DURSUN'a katkıları için teşekkür ederiz

Mrt

Sosyal  Sorumlululk Projesi kapsamında Gezi Tanıtım ve Gezi Klübü öğrenci ile  öğretmenleri Leyla KOÇAK ve Emine KÜÇÜKÖSTEPEN  eşliğine ITC KATI ATIK GERİ DÖNÜŞÜM TESİSLERİ'ne gezi yapıldı