ANKARA / ÇANKAYA - Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi

SIFIR ATIK PROJESİ

Sıfır Atık Projesi Başarıyla Tamamlandı

Sevgili Öğrenciler, Veliler ve Öğretmenler,

Okulumuzun büyük bir heyecan ve özveri ile yürüttüğü Sıfır Atık Projesini başarıyla tamamladık. Bu süreçte birçok etkinlik ve çalışma gerçekleştirdik ve önemli kazanımlar elde ettik.

Proje Sürecimizde Neler Yaptık?

Geri Dönüşüm Bilinci Kazandırma:

Kahoot Oyunları: Sınıflarda oynattığımız Kahoot oyunları ile geri dönüşüm konusundaki farkındalığı artırdık.

Bilgilendirici Panolar: Okul koridorlarına yerleştirdiğimiz bilgilendirici panolar ile öğrencilerimize sıfır atık ve geri dönüşüm konularında bilgi verdik.

Atölye Çalışmaları ve Geziler:

Başkent Sıfır Atık Okulu Gezisi: Başkent Sıfır Atık Okulu'na düzenlediğimiz gezi ile atık yönetimi ve geri dönüşüm uygulamalarını yerinde gözlemledik.

Atölye Çalışmaları: Düzenlediğimiz atölyelerde geri dönüşüm malzemelerinden çeşitli eşyalar yaparak yaratıcı ve çevreci yaklaşımlar geliştirdik.

Çevrimiçi Paylaşımlar:

Web Sitesi ve Sosyal Medya: Projemizin tüm aşamalarını okul web sitemizde ve sosyal medya hesaplarımızda paylaşarak daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefledik.

Projenin Kazanımları

Çevre Bilinci: Öğrencilerimizde çevre bilinci ve geri dönüşüm farkındalığı önemli ölçüde arttı.

Takım Çalışması ve Liderlik: Projeye katılan öğrencilerimiz takım çalışması, liderlik ve problem çözme becerilerini geliştirdi.

Sürdürülebilirlik: Sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları kazandırılarak, çevreye duyarlı bir okul kültürü oluşturuldu.

Bu projede emeği geçen Etwinning kulübü ile Bilim, Fen ve Teknoloji kulübü öğrencilerine, danışman öğretmenler Selen Soylu ve Fatma Dilek Aydın'a ve okul idaresine teşekkür ederiz. Kazandığımız tecrübeleri günlük hayatımıza yansıtmayı ve çevreye duyarlı bireyler olarak yaşamayı sürdüreceğiz. Proje kapsamında elde ettiğimiz tüm başarıları ve deneyimleri paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.

Saygılarımızla,

Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi Sıfır Atık Proje Ekibi