SIFIR ATIK PROJESİ

KOCATEPE MİMAR KEMAL ANADOLU LİSESİ SIFIR ATIK PROJESİ

Okulumuzda Sıfır Atık Projesi Yürütülüyor

Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi öğrencileri çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilirlik adına önemli adımlar atan bir proje yürütüyor. Okulumuzda sıfır atık konseptiyle gerçekleştirilen proje, öğrenciler, öğretmenler tarafından büyük bir özveriyle destekleniyor.

Sıfır atık projesi kapsamında, okulda atık yönetimi sistemi düzenlenecek. Geri dönüşüm kutuları yerleştirilerek atıkların ayrıştırılması teşvik edilecek ve atık miktarı minimum seviyeye indirilecek. Ayrıca, geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanımı teşvik edilerek atık üretiminin önlenmesi hedefleniyor.

Öğrenciler, sınıflarda ve koridorlarda geri dönüşüm bilincini artırmak amacıyla etkinlikler düzenleyecekler. Geri dönüşümün önemi ve atık azaltma stratejileri hakkında bilgilendirici sunumlar yapılacak ve öğrencilerin çevre dostu alışkanlıklar geliştirmesi sağlanacak.

Okul yönetimi, sıfır atık projesinin başarısını değerlendirmek ve sürekli iyileştirmek için düzenli olarak geri dönüşümlü atık miktarını izleyecek ve kontrol edecek. Projenin etkisinin artması ve çevre bilincinin yayılması için ilerleyen dönemlerde daha fazla etkinlik ve eğitim programı planlanıyor.

Bu projeyle, Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi olarak çevreye duyarlılık konusunda örnek olmayı ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmayı istiyoruz. Sıfır atık felsefesiyle hareket ederek küçük adımlarla büyük değişiklikler yapabileceğimizi gösteriyoruz.

E-twining Kulübü ile Fenbve Teknoloji Kulübünün ortaklaşa hazırladığı Sıfır Atık Projesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

07-05-2024
07-05-202407-05-202407-05-202407-05-2024